1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Amla (Indijska kosmulja) – Za kaj gre? Lastnosti, delovanje, mnenja

amla-top

Amla (Indijska kosmulja) je sadje, znano po svojih shujševalnih lastnostih. Če želite izgubiti težo in hkrati izboljšati splošno stanje telesa, je Amla izredno primerna. Prav tako je odlično detoksikacijsko sredstvo.

Amla – za kaj gre?

Amla (Indijska kosmulja) – je rastlina v severni in jugozahodni Indiji. Indijska kosmulja – lokalno znana pod imenom Amla – je drevo, ki je znano po svojih sadežih, kateri so bogati s hranili. Amla se že stoletja uporablja v starodavni indijski medicinski praksi Ajruvede. Amla sadje je bogat vir vitamina C saj vsebuje veliko železa in kalcija.

Poznana je tudi kot pomoč za hujšanje. Okrogli, zeleni amla sadeži spominjajo na kosmulje in se vedno bolj uporabljajo v medicini in kozmetiki. Sadeži indijske kosmulje se obravnava kot recept za dolgo življenje in način ohranjanja mladosti. Uporabljajo se v receptih pomlajevanja Aruerdina. To je ena od osnovnih zelišč, ki se uporabljajo v indijskih zdravilnih praksah.


Hujšanje je pravi izziv. Spoznajte metodo, ki je revolucionirala hujšanje


Sadje ima močno kislo in grenko sredico. Drevo ima sivo lubje, listi pa spominjajo na limono z vonjem. V Indiji ima drevo indijske kosmulje tudi religijski pomen. Indijci verjamejo, da je sedež boga Višnu. Amlo v Indiji gojijo predvsem zaradi njenih lastnosti. Je ena izmed najbolj priljubljenih rastlin, ki se uporabljajo v kozmetiki. Amla se lahko uporablja v obliki olja, dodatkov in praška.

Amla – lastnosti

Lastnosti Amle so znane že več tisoč let. Posebej je priljubljena v medicini Ayrunde. Širok spekter lastnosti indijske kosmulje jo naredi odlično za hujšanje in pomlajevanje. Znana je tudi kot naravni in učinkoviti antioksidant.

Plodovi imajo antibakterijske in protivirusne lastnosti. Izhajajo iz visoke vsebnosti vitamina C, taninov, polifenolov, ki imajo antioksidativno sposobnost.

Indijska kosmulja se uporablja tudi za zdravljenje številnih bolezni. Njeni plodovi se uporabljajo za zdravljenje anemije, krvavitev, razjed na želodcu in celo anoreksije ali možganske kapi. Indijska kosmulja se uporablja tudi za izboljšanje prebave in čiščenje telesa. Prav tako je odlično sredstvo za lajšanje kašlja in krepi dela srca in imunski sistem. Prav tako so zelo koristni pri zdravljenju astme in tuberkuloze.amla-rice

Plodovi indijske kosmulje zmanjšajo visoko raven slabega holesterola. Uporabljajo se tudi pri zdravljenju osteoartritisa. Poleg tega krepijo venske arterije in izboljšujejo vid. Olajšujejo tudi zaprtje. Poleg tega indijski plodovi pozitivno vplivajo na stanje las in nohtov.

Dokazane zdravstvene lastnosti indijske kosmulje so:

  • Diuretični učinek,
  • Shujševalni učinek,
  • Protivnetni učinek,
  • Čiščenje krvnega sistema,
  • Učinek krepitve jeter in ledvic,
  • Preprečevanje peptičnih čirov,
  • Preprečevanje nevroloških bolezni,
  • Krepitev prebavnega sistema.

Indijska kosmulja je v Sloveniji slabo poznana rastlina. Priporoča se kot adjuvans za zdravljenje številnih bolezni, v kozmetologiji pa se uporablja za njene pomlajevalne učinke. Sadeži indijske kosmulje pomlajujejo, saj spodbujajo proizvodnjo kolagena.

Amla – delovanje

Na splošno je znana kot idealen ukrep za hujšanje. Indijska kosmulja poveča metabolizem in presnovo beljakovin, ki uživajo beljakovine. Ker so plodovi bogat vir antioksidantov, so bistveni pri čiščenju jetrnih toksinov, kar izboljša delovanje prebavnega sistema in pomaga pri izgubi teže. Dopolnila z plodovi indijske kosmulje pomagajo uravnotežiti vaš apetit.amla powder

Plodovi so bogati z vlakninami, kar zagotavlja občutek polnosti. Tako pomaga zmanjšati število porabljenih kalorij. Lastnosti te rastline so koristne za ljudi, ki želijo izgubiti težo na naraven način. Ima dokazan krepilni učinek na laseh in nohtih. Pospešuje njihovo rast in jih naredi bolj goste in sijoče.

Indijska kosmulja se uporablja za zdravljenje sladkorne bolezni. Sadeži učinkovito zmanjšajo raven sladkorja v krvi. Zaradi tega želja po uživanju sladke hrane izgine: Bolečine, ki nastanejo zaradi lakote prav tako izginejo. Pospeševanje metabolizma maščob omogoča učinkovito zmanjšanje maščobnega tkiva. Hitra presnova vam omogoča, da porabite več kalorij ob jedenju jedi z nespremenljivo kalorično vrednostjo. Vključitev Amle v vašo prehrano vam omogoča, da se znebite odvečnih kilogramov na uravnotežen in nadzorovan način.

 

Poleg tega indijska kosmulja pomaga odstraniti toksine iz telesa, ki so pogosto vzrok za pomanjkanje učinkov hujšanja. Treba je spomniti, da bo učinkovito hujšanje omogočila le kombinacija lastnosti indijske kosmulje in zdrave prehrane ter telesne vadbe.

Amla – mnenja uporabnikov

Mnogi ljudje uporabljajo pripravke z ekstraktom indijske kosmulje, predvsem zaradi svojih shujševalnih lastnosti. Ta izvleček, je mnogim uporabnikom pomagal izgubiti nepotrebne kilograme. Mnenja uporabnikov se že več let niso spremenila – uporablja se kot sredstvo za izboljšanje prebave, iz telesa pa očišti tudi toksine.

Ima shujševalne lastnosti in zaradi tega pripravki, ki vsebujejo ekstrakt indijske kosmulje, pospešijo izgubo teže, kar so potrdili tudi uporabniki sami. Indijska kosmulja mora biti vsekakor vključena v vsako shujševalno dieto. Ni dovolj le spremeniti prehranjevalne navade, vendar je zagotovo vredno vlagati tudi v naravno dopolnilo z indijsko kosmuljo. Le tako lahko zagotovimo pravi učinek pri hujšanju.

Nekaj besed urednika …

Zagotovo priporočamo zdravljenje z indijsko kosmuljo. Je učinkovita sestavina, ki podpira hujšanje. Naše priporočilo temelji na pozitivnih odzivih uporabnikov, ki so izgubili težo z uporabo pripravkov narejenih iz ekstrakta indijske kosmulje. Zdi se, da je učinkovita rešitev za ljudi, ki se borijo z odvečnimi kilogrami.

Ste uporabili indijsko kosmuljo? Ali vam je pomaga pri izgubi teže? Delite mnenja v komentarjih pod besedilom.


Glejte tudi

Ali pogosto tankate gorivo in iščete učinkovit način za prihranek vašega denarja? Naučite se, kako lahko to storite

Paraziti povzročajo veliko škode za naše zdravje, vendar obstaja nekaj, kar jih bo popolnoma odvrnilo.

Želite učinkovito izgubiti težo? Oglejte si najnovejši izdelek, ki vam lahko pomaga

8 misli na “Amla (Indijska kosmulja) – Za kaj gre? Lastnosti, delovanje, mnenja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *