1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Tantum Rosa – ali je UČINKOVITA? Mnenja, cena

Okužbe na intimnih delih so problem za mnoge ženske. Pekoč občutek, srbenje in pordelost vulve so nekateri simptomi okužbe. Vsaka ženska s simptomi ne gre do zdravnika. Katere tablete naj uporabljam za tovrstne okužbe? Ali je Tantum Rosa učinkovito zdravilo brez recepta za intimne bolezni?

Tantum Rosa – za kaj gre? Delovanje

womens-problem-tantum-rosa

Tantum Rosa deluje protivnetno, analgetično, anestetično in antiseptično. Gre za vaginalno raztopino.

Paket vsebuje pet 140ml steklenic za enkratno uporabo. Proizvajalec zagotavlja hitro uporabo zdravila in higieno uporabe. Pripravek ima vonj po vrtnicah. Pripravek je tudi v obliki vrečk – praška za raztopino. Eno vrečko raztopite v 0,5 litra vode. Ta oblika pa nima vonja.

Pripravek je na voljo na trgu že 20 let. Namenjen je uporabi pri zdravljenju različnih bolezni v intimnem predelih.

Tantum Rosa – sestava in uporaba

Pripravek 100 ml vaginalne raztopine vsebuje 0,1 g benzidamin hidroklorida (benzidamini hidroklorid). Proizvod vsebuje tudi pomožne snovi z znanimi učinki: benzalkonijev klorid. To je nesteroidno protivnetno zdravilo. Zahvaljujoč aktivni sestavini mora priprava delovati:

  • protivnetno,
  • analgetsko,
  • kot lokalni anestetik,
  • razkužilno,disease-woman

Pred uporabo je treba zdravilo ustrezno pripraviti. Za pripravo steklenice odvijte zaščitno zaporko, ki ščiti aplikator. Potem povlecite konico aplikatorja dokler se ne zaustavi ali zaslišite klik. Popolna ekstrakcija aplikatorja omogoča, da se ventil odklene in izvede izpiranje.

Dnevni odmerek zdravila je 1 – 2 vaginalni izpirek. Samo-zdravljenje ne sme biti daljše od 7 dni. Pri zdravljenju simptomov ter pri preventivi pred in po oftalmologiji v ginekologiji proizvajalec priporoča, da se vagina izpira z raztopino od 1 do 2-krat na dan, odvisno od resnosti simptomov . Proizvajalec zagotavlja optimalne rezultate po najmanj 3 dneh uporabe.

V primeru vrečk s praškom je treba vrečko raztopiti v 0,5 litra pripravljene in ohlajene vode.

Zdravljenje bolezni in simptomov vulvovaginitisa in materničnega vratu ter pred- in postoperativne profilakse v ginekologiji: enkrat sperite vagino z raztopino, dobljeno z raztapljanjem vsebine ene vrečke . Uporablja se 1 do 2-krat na dan.

Zdravljenje simptomov okužb vulve: enkrat, zunaj, spiranje perineuma z raztopino, dobljeno z raztapljanjem vsebine ene vrečke, od 1 do 2-krat na dan.

>> Glejte tudi: Prebavne težave in utrujenost so lahko znak parazitov. Preverite preprost način, kako se jih lahko znebite.

Tantum Rosa – indikacije in kontraindikacije

Uporaba zdravila je priporočljiva za ženske z boleznimi in vaginalnimi okužbami. Kot poudarja proizvajalec, priprava obravnava simptome (pekoč občutek, bolečine, izcedek iz nožnice, pordelost, otekanje) pri:

  • vnetju vagine in vulve,
  • poteku cervicitisa različnih izvorov,
  • tudi po kemoterapiji in radioterapiji,
  • profilaksi pred in po operaciji v ginekologiji.

Glavna kontraindikacija, ki jo je navedel proizvajalec, je preobčutljivost za katero koli sestavino zdravila.

Tantum Rosa – mnenja

Problem z vaginalnimi okužbami je pogost. Forumi so polni mnenj o učinkih priprav brez recepta za intimno nelagodje. Tukaj jih je nekaj:

Jožica, 32 let: Nekaj časa sem se čutila srbenje intimnih delov in izcedek iz nožnice. Specialist je diagnosticiral okužbo in glivično vnetje. Za zdravljenje sem uporabila vse posebnosti za vaginalne okužbe. Nič mi ni 100% pomagalo. Na spletu sem naletela na ponudbo Tantum Rosa. Odločil sem se, da bom poskusila. Izdelek sem uporabila v skladu z navodili proizvajalca in dejansko je olajšal srbenje in pekoč občutek. Vendar okužba ni izginila. Izgleda, da moram poiskati nekaj še bolj učinkovitega.


Sandra, 40 let: Po kemoterapiji se je poiskala neprijetna opeklina. Iskala sem nekaj, kar ne bi dražilo moje kože in bi mi omogočilo, da se znebim bolečine. Moj prijatelj mi je svetoval, naj poskusim Tantum Rosa. Imela sem velika pričakovanja. Kakšno je moje mnenje? Ni mi v celoti pomagalo, vendar mi je dalo osvežujoč učinek.

Tantum Rosa – pregled učinkovitosti

Ali je ta pripravek najboljša možnost in zdravilo brez recepta za intimne bolezni? Iz zbranih mnenj se zdi, da izdelek ne izpolnjuje v celoti to kar proizvajalec obljublja. Mnenja uporabnikov niso ravno pozitivna. Večina jih ni opazila nobenih pomembnih sprememb. Izdelek je olajšal težave, vendar ni zdravil intimnih okužb ali vaginitisa. To je znak, da pripravek ni 100% učinkovit pri zdravljenju simptomov, kot so izcedek iz nožnice in pekoč občutek v intimnih delih. Uredništvo te priprave ne priporoča, odločitev pa je sicer vaša.

Ste uporabili Tantum Rosa? Ali vam je pomagala odpraviti intimne okužbe? Kako ocenjujete njeno učinkovitost? Vabimo vas na razpravo v komentarjih.


Glejte tudi

Kakovostna govorna in pisna komunikacija v angleščini je mogoča, saj je bila razvita neverjetna metoda učenja.

Ljubezen je lahko zapletena. Na srečo obstaja nekaj, ki jo lahko pritegne in sproži

 

4 misli na “Tantum Rosa – ali je UČINKOVITA? Mnenja, cena

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *